Hegesztőgép MIG/MAG MMA/TIG HF Paton MultiPRO 250 (15-4)

SKU: 27786

PRICE ON REQUEST

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Hozzáadás az órához
Hozzáadás az órához

Leírás

Paton MultiPRO 250 (15-4) MIG/MAG MMA/TIG HF hegesztőgép – alapadatok

A digitális multifunkciós inverteres hegesztőgép PATON MultiPRO 250 230V félautomata MIG/MAG hegesztéshez, kézi MMA ívhegesztéshez és TIG HF ívhegesztéshez gáz- és védőgázkeverékkel egyenárammal. A MultiPro sorozat érintésmentes ívgyújtó modullal (oszcillátor) van felszerelve, beépített gázellátó szeleppel.

 

A teljesen elektronikus vezérlőrendszer használatának előnye ebben a készülékben kizárja azokat a hátrányokat, amelyek az analóg vezérlőrendszereken alapuló többfunkciós készülékekre jellemzőek, amelyek definíció szerint mindig egy adott módszerre irányulnak, és minden más módszer további jellemzője a vezérlés hátrányai. Egy teljesen elektronikus rendszerben a vezérlőrendszer a forrás minden erőforrásával rendelkezik, teljes kapacitásának határain belül és függetlenül attól, hogy milyen módszert alkalmaznak. A “Multi-Professional” sorozatot ipari felhasználásra tervezték, a forrás a kényelem és a biztonság érdekében elválasztható a hegesztőhuzal adagoló mechanizmustól.

 

A kiegészítő beállítási lehetőségnek köszönhetően a helyzetnek megfelelően kiválaszthatja a legoptimálisabb hegesztőgép-beállítást. A forrás 250 A névleges áramot biztosít, ami elegendő a Ф1,6 mm-től a könnyen olvasztható Ф6 mm-es elektródákkal való működéshez és a félautomata hegesztéshez a Ф0,6 mm és Ф1,2 mm közötti átmérőjű tömör huzalokkal. A forrás alapértelmezés szerint optimális értékekre van beállítva, és elég egyszerű, ha nem megyünk bele a beállítások részleteibe, amelyek már több tapasztalatot igényelnek a hegesztőtől. Veszélyes munkakörülményekre egy MMA üresjárati feszültségcsökkentő blokkot építettek be, amely be- és kikapcsolható.

 

A “Multi-Professional” sorozatú PATON® félautomata gépek jellemzője a kiváló minőségű, zárt, fémből készült huzaladagoló, valamint a már létező, világszerte szabványossá vált KZ-2 “EURO” típusú csatlakozó, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a jövőben tetszőlegesen cserélje a tartót. A készülék rendelkezik egy védelmi modullal az abnormális tápfeszültségszintek (túlfeszültség vagy feszültségesés), valamint a túlfeszültségek ellen. A transzformátorba táplált feszültség megnövekedett frekvenciája miatt a transzformátor többszörösen kisebb lehet. Ezért a hegesztőgép súlya és teljes mérete többszörösen kisebb, mint az azonos kimeneti paraméterekkel rendelkező hagyományos készülékeké.

 

A Paton MultiPRO 250 (15-4) MIG/MAG MMA/TIG HF hegesztőgép funkciói és jellemzői

GÁZMENTES HEGESZTÉSI FUNKCIÓ – HEGESZTÉS ÖNFOGYASZTÓ HUZALLAL
Minden PATON MIG/MAG hegesztőgép alkalmas önellátó huzallal történő hegesztésre. Az ilyen hegesztés, szemben a hagyományos MIG/MAG hegesztési eljárással, védőgáz használata nélkül történik – ehhez azonban speciális hegesztőhuzal használata szükséges. A huzal saját árnyékolóanyagot termel, amely segít megvédeni a hegesztési ívet. A PATON hegesztőgépekhez alkalmas önárnyékoló huzal itt vásárolható meg – az 5 kg-os tekercsek minden huzaladagolóhoz illeszkednek.

 

MULTIPRO SOROZAT – BEÉPÍTETT IONIZÁTOR

A MultiPro sorozatú hegesztők beépített HF IONIZERrel vannak felszerelve, amely lehetővé teszi az érintkezés nélküli ívgyújtást a TIG hegesztési módszerben. Ez a hosszabbítás a TIG fogantyú vezérlőgombjának függvénye. A fogantyúgomb vezérlőkábele közvetlenül ehhez a modulhoz csatlakozik. A fáklyán lévő vezérlőgomb megnyomásakor a vezérlőjelet a hegesztőgép vezérlője kapja, amely a hegesztés előtt a hegesztési terület tisztítására az előző t1 gázáram funkcióját fejleszti, és késleltetve jelzi a gép bekapcsolását – így lehetővé válik az érintésmentes ívgyújtással történő TIG-hegesztés.

 

FORRASZTÁS – INDUKTIVITÁS-SZABÁLYOZÁS

A Standard és PRO sorozatú Paton MIG/MAG hegesztőgépek az induktivitás három fokozatban történő változtatásának köszönhetően lehetővé teszik a forrasztást. Az induktivitásszabályozás lehetővé teszi az ív jellemzőinek optimalizálását a hegesztendő alkatrész vastagságának megfelelően. Ez a funkció az ívfeszültség változtatásakor az áramáram sebességének megváltoztatásához szükséges. Minél vékonyabb a MIG/MAG hegesztéssel hegesztendő alkatrész, annál nagyobbnak kell lennie az induktivitásnak (lágy ív – kevesebb olvadás), vastagabb alkatrészeknél ennek ellenkezője (kemény ív – több olvadás).

 

A Paton MultiPRO 250 (15-4) MIG/MAG MMA/TIG HF hegesztőgép fő előnyei

 • Európai termelés
 • Elektronikus hővédelmi rendszer, amely minden hőtermelő alkatrészt megvéd a túlmelegedéstől
 • Megbízhatóság az IGBT technológiának köszönhetően
 • Lehetőség hosszú hosszabbítókábelekkel és generátorral való munkavégzésre
 • Impulzusáramú hegesztés bármilyen hegesztési módszerrel
 • Javított ív izzás stabilitás
 • Módváltási funkció 2T, 4T, gázürítés az adagoló funkcióból
 • A hálózati feszültség túlfeszültségek és -csökkenések elleni védelem mellett a készülékek stabilizáló rendszerrel rendelkeznek a hosszabb fázis-fázis feszültségingadozások alatti működéshez, és lehetővé teszik a megfelelő működést a 320V és 440V közötti feszültségtartományban.
 • Kétszer kisebb energiaigény a hagyományos forrásokhoz képest
 • Optimális behatolás és helyes öltésforma a hegesztési helyzettől függetlenül

 

3 év gyártói garancia mind a fogyasztók, mind a vállalatok számára

A legmagasabb minőségű kivitelezés, amelyet a 3 éves, AJTÓTÓL AJTÓIG tartó gyártói garancia is megerősít. A MULTI PRO sorozat modelljeit kompakt felépítés jellemzi, amely számos innovatív technológiai megoldást alkalmaz, növelve a készülékek megbízhatóságát. Az inverter megbízhatósága poros és párás környezetben is megnőtt.

 

A megvásárolt készlet tartalmazza:

 • PATON™ MultiPRO 250 230V-os hegesztőgép
 • PATON™ BPI 15-4 adagoló (15 kg-os orsó – 4 tekercses adagoló)
 • MIG MAG hegesztőpisztoly ABICOR BINZEL MB GRIP 25 3m
 • Elektródatartó ABICOR BINZEL DE2300 3m
 • Tömeges tartó ABICOR BINZEL MK300 3m
 • Huzaladagoló görgők 4x (0,8 – 1,0),4x (1,2 – 1,6) V + 4x (0,8 – 1,0) U
 • Hegesztőhuzal orsófedél
 • Gyorscsatlakozó gázhoz
 • Karton csomagolás
 • Hordozószíj
 • Használati utasítás

Műszaki adatok

Tápfeszültség 50/60 Hz230V
Szükséges névleges hálózati áram32 … 36
Névleges hegesztési áram250A
Maximális hegesztési áram335A
Üzemidő, %70% – 250 A
100% – 208 A
Tápfeszültség-változási tartományok160 – 260V
Hegesztési áram beállítási tartományok12 – 250A
Hegesztési feszültség beállítási tartományok12 – 28V
A bevont elektróda átmérője1,6 – 6,0 mm
Nyomógörgők száma4
A tömör huzal átmérője0,6 – 1,2
Orsó súlya≤18 kg
Érintésmentes ívgyújtás (HF)Igen
Impulzusáramú hegesztési módszerekMMA: 0,2…500 Hz
TIG: 0,2…500 Hz
MIG/MAG: 5…500 Hz
Hot-Start” funkció az MMA-banÁllítható
Arc-Force” funkció az MMA-banÁllítható
Anti-Stick” funkció az MMA-banAutomatikus
Üresjárati feszültségcsökkentő rendszerBe / Ki
MMA üresjárati áram feszültség12 / 75 V
Az íváram feszültsége110 V
Névleges energiafogyasztás6,9 … 7,7 kVA
Maximális energiafogyasztás8,5 … 11,0 kVA
Energiahatékonyság90%
HűtésAutomatikus
Működési hőmérséklet-tartomány–25 … +45 ºС
Teljesített szabványok:“EN 60204 – 1:2006
EN 60974 – 1:2012
EN 60974 – 10:2014″
Méretek (hossz, szélesség, magasság), mm:460 х 250 х 346
Maga a hegesztő súlya10,7kg
Védelmi fokozat*IP21